Sköna sommar

”Det är få vänner som inspirerat och uppmuntrat mig så mycket som Ola Ström. Tack vare honom har jag idag arbetat som filmare i mer än 10 år och gjort över 200 filmer”.

Orden kommer från filmaren Thor-Björn Bergman som har Ola att tacka för mycket. Som en liten hyllning till sin vän klippte han ihop den här filmen till Olas 70-årsdag 21 februari 2018. Filmen innehåller bortglömda klipp från förberedelserna inför de återföreningskonserter som anordnades på Victoriateatern i Malmö i början av sommaren 2007. Filmen innehåller också klipp från de 28 webb-tv-program som visades på den officiella hemsidan samt stillbilder från inspelningen av dvd:n ”Solstollar och toffelhjältar” som släpptes hösten 2006. Ett och annat foto från Thor-Björns privata fotoalbum har också smugit sig med. All musik i filmen har Ola skrivit tillsammans med Per Dunsö.

Klippen i filmen har dålig upplösning och ljudet är stundom undermåligt, men det har ju sin charm. Speciellt när vi snackar 80-tal. Håll till godo.

”Vilket otroligt arbete du gjort, jag är helt överväldigad. Den här filmen är ju mycket roligare att se än Gerttens film, om han ursäktar. Och oj, vad många som tyckt om filmen, som blivit både rörda och berörda. Själv ser jag den varje dag, tycker du gjort ett så bra lite ovanligt låtval, och klippt ihop fint, inte minst Tusen bitar dom ju är min egen favorit. Jag är dig evigt tacksam, för det var mycket som var fantastiskt att få se, du är väldigt begåvad och har ett synnerligen gott omdöme, inte alla förunnat som bekant.” /Ola Ström

Filmfakta

Titel: Sköna sommar – med Ola Ström och vänner
Premiär: 2018
Inspelad: 2006-2007
Längd: 45 min
Medverkande: Ola Ström, Per Dunsö, Martyna Lisowska, André Gjörling, Jenny Bergqvist, Bo Mårtensson, Håkan Nyberg, Thomas Nyberg, Petra Mellbrand, Elin Mellbrand, Elsa Olterman, Lars Sundlöf, Hanna Jeppsson, Sandra Jacobsson, Jonathan Ström, Dan Stenqvist, Thor-Björn Bergman m fl
Regi, foto, klipp & stillbilder: Thor-Björn Bergman
Musik: Ola Ström och Per Dunsö