Saras hemligheter

Sara är nitton år och har just börjat studera till åklagare. Hon lever ett liv som vilken annan tjej som helst. Eller ja, nästan i alla fall. En del av henne kommer alltid att vara annorlunda.

När Sara var tretton år blev hon våldtagen av en elva år äldre bekant till familjen. Sara hade redan varit med om mycket i sitt liv och befann sig i en trasslig situation, vilket gjorde att hon inte hade någon att prata med. Om någon annan hade gjort detta mot henne så hade den här mannen varit just den person som hon hade vänt sig till för att berätta. Men nu var han den skyldiga och Sara vände sig inåt. Hon orkade inte prata om det. Hon vågade inte. Övergreppen pågick under två år och med hot, våld och tvång blev hon våldtagen över femtio gånger.

I den här filmen berättar Sara om hur hon till slut vägrade vara offer. Hon slog tillbaka, reste sig och bestämde sig för att överleva. Den tredje maj 2012 gjorde hon en polisanmälan om våldtäkt mot barn. Det svåraste beslutet hon någonsin tagit. Det var som att gå in på polisstationen som en människa och komma ut som en annan. I början på 2013 gjorde Sara något som hon själv är förvånad över. Hon bestämde sig för att inte vara anonym längre och publicerade en film på YouTube som fått en stor spridning med nästan 20 000 visningar.

Genom sin livserfarenhet vill Sara förändra livet för andra som varit med om liknande saker. Hon vill visa att det går att vara stark ändå, och att man ska våga prata om det som hänt. I höst börjar Sara utbilda sig till jurist och i framtiden vill hon arbeta med sexualbrottsoffer. Sara mål är att förändra samhällets attityd gentemot brott av den här sorten.

Filmfakta

Titel: Saras hemligheter
Inspelad: 2013
Längd: 19 min (preview 2 min)
Medverkande: Sara Stille
Manus, regi, foto & klipp: Thor-Björn Bergman