Älskad som jag är

Vid ett års ålder blev Barbro lämnad till ett fosterhem där hon bodde till hon fyllde 16 år. Under åren i hemmet blev hon utsatt för övergrepp av olika män, men det var hennes fosterfar som var den värsta förövaren. Han utsatte henne regelbundet från det att hon var 8 år.

Livet i fosterhemmet bestod av en ständig psykisk misshandel. Barbro var alltid rädd för bestraffning som exempelvis inlåsning eller uteslutning genom tystnad. Fosterfaderns övergrepp innehöll aldrig våld utan var snarare kopplat till närhet och värme, något som hon annars aldrig fick känna. Barbro minns att hon var väldigt nyfiken som barn vilket gjorde att hon under alla år skyddade sin fosterpappa och trodde att det som hände var hennes eget fel.

När Barbro var 50 år sa hennes psyke ifrån och hon började känna stark ångest. Hon hade tidigare bearbetat delar av sin uppväxt genom olika utbildningar och terapier, ofta med inriktning mot ”personlig utveckling”, men nu vände hon sig till en grupp som under bra ledning bearbetade incest.

Filmfakta

Titel: Älskad som jag är
Inspelad: 2012
Längd: 34 min (preview 2 min)
Medverkande: Barbro von Krusenstierna
Manus, regi, foto & klipp: Thor-Björn Bergman